top of page

טיפול בעור

כיצד מטפלים באקזמה?

אקזמה היא מחלת עור כרונית חוזרת. השכבה העליונה של העור לא מצליחה לשמר לחות, והתוצאה היא עור יבש, מגרד ומגורה. למרבה הצער לא ניתן עד היום לרפא אקזמה, כך שיש לשלוט במצב המחלה באמצעות הקפדה על טיפול נכון בעור. עורם של חולי אקזמה רגיש יותר לזיהומים. רופא עור יכול לעזור ליצור תוכנית טיפול לחולה ולהיות חלק מהצוות המטפל, בעיקר אם מדובר בחולה הסובל מאקזמה מתונה, חמורה או מתמידה.

טיפול נכון בעור הוא תהליך בן שלושה שלבים:

  1. הימנעו מגורמים המחריפים אקזמה: סוגי מזון, כימיקלים, מזג אוויר קר, בגדי צמר ומתח (stress) עשויים להחריף אקזמה. גורמים נוספים הם טמפרטורה נמוכה, בעיקר כאשר היא מלווה בלחות נמוכה כמו בבית מחומם, הזעה מרובה ורחצה מופרזת. שימוש בסבונים ובאבקות כביסה עדינים היפואלרגניים עשוי לשפר את המצב. מצאו מוצרים שאינם מגרים את העור והתמידו בשימוש בהם.

  2. שימוש במוצרי לחות: הקפידו על רחצה יומית בת 5-10 דקות באמבטיה. השתמשו בסבון ובמים חמים ומיד לאחר מכן מרחו קרם לחות. הוספת שיבולת שועל או חומץ למי האמבטיה גם היא מועילה על-פי הידוע. שימוש נדיב ותכוף בקרם לחות רפואי כגון  ATOPICLAIR או A-DERMA מסייע לשמר את הלחות בעור. רופא העור שלכם יוכל להמליץ על התכשירים המתאימים.

  3. תרופות: תרופות שונות כגון קרם סטרואידים או משחת סטרואידים עשויים להגביל התפרצויות. סטרואידים עשויים לסייע על-ידי הפחתת הדלקת בעור. קיימים סטרואידים בדרגות עוצמה שונות וחלקם, בעיקר החזקים שבהם, עלולים לגרום להידקקות העור, סימני מתיחה והאטה בקצב התחדשות העור, במידה ונעשה בהם שימוש ארוך טווח באותו האזור. לפיכך יש להשתמש בהם לזמן קצר ככל האפשר, ולמלא במדויק את הוראות השימוש.

 

לעיתים נעשה שימוש בתרופות המדכאות את מערכת החיסון, ביניהן התרופות טקרולימוס ופימקרולימוס אשר עוזרות לשלוט באקזמה. יש להשתמש בתרופות הללו באופן חסכני ולמלא במדויק את הוראות השימוש. אין להשתמש בהן לטיפול בילדים מתחת לגיל שנתיים. בזיהומי עור יש לטפל במהירות המרבית באמצעות אנטיביוטיקה ותרופות אנטי-ויראליות על-פי הדרוש עד שהדלקת נפתרת לחלוטין.

אקזמה גורמת לעקצוץ מגרה בעור המוחרף על-ידי גירודו. היא משבשת שינה ומגבירה את רגישות העור לדלקות. טיפול נכון בעור ושימוש בתכשירי לחות ואמבטיות שיבולת שועל עוזרים להפחית את העקצוץ. הקפידו על גזיזת הציפורניים. שימוש בתרופות כגון בנדריל או אטרקס במשך הלילה מקל על העקצוץ ומסייע לחולה להשיג שנת לילה טובה. 

חזור

תרומתכם חיונית

תרומתכם לעמותה מסייעת לפעילותה ומוקדשת לצורך עידוד וקידום המחקר בנושא תסמונת וויסקוט אולדריץ'.

התרומה תתבצע באמצעות אתר Jgive והיא מתבצעת בצורה מאובטחת ואמינה.

העמותה הישראלית לתסמונת וויסקוט אולדריץ

עמותה רשומה מס' 580542462

טל: 054-8118230
פקס: 03-6122788  דוא"ל : office@was.org.il

פרטי העמותה

כל הזכויות שמורות לעמותה הישראלית לתסמונת וויקוט אולדריץ' © 2020, האתר עוצב באהבה וללא תמורה  על-ידי  Webart

bottom of page